Bombardeig al barri; la bellesa de la destrucció

Una incursió a les profunditats del barri.

Fotos presses amb una càmera Ricoh GRD el día 10 de juny de 2009

Entrant pel carrer de Obradors, a mà esquerra, un carreró d'uns 25 metres desemboca en un pati comunitari de clar origen àrab. Aquest pati almenys donava accés a un parell de fàbriques menors disposades en diferents nivells. Per a accedir a elles calia remuntar xicotetes escales o descendir algunes rampes.

Durant els últims mesos algunes d'aquestes fàbriques van ser ocupades per famílies d'origen estranger o de diferents ètnies. Ací vivien i tenien la base d'operacions per als seus negocis de chatarrería. Famílies senceres que han estat les últimes ànimes que han habitat aquests carrers. Encara queden alguns joguets dels més menuts com record del seu pas nòmada.

El passat mes d'abril, un reduït grup de persones, armades amb un camió amb plataforma i ploma, es va dedicar a desmuntar i arrasar totes les cobertes i sostres que van enxampar al seu pas. No se sap si el motiu era fer-se amb les bigues i teules o simplement inutilitzar les naus evitant així l'habitabilitat descontrolada.No hay comentarios: